Malverzacije sa subvencijama

Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa poslije hapšenja svojih 10 službenika od ukupno 12 uhapšenih juče zbog malverzacija sa subvencijama za poljoprivredu, primanja i davanja mita tokom prošle godine. Kaže da nema razloga da podnese ostavku, ali i da nema razlog da bježi od odgovornosti u skladu sa istragom.

Jučerašnju akciju nije želeo na konferenciji za medije da poveže sa političkim pitanjima, rekavši da preostaje da tužilaštvo i istražitelji izvedu slučaj do kraja, javlja Kosovapress.

Tvrdi da je transparentnost bila "glavna riječ“ u njegovom mandatu, a baš zbog toga je na početku svog mandata preduzeo niz radnji za otpuštanje zvaničnika.

Ovaj zvaničnik u Prištini kaže da nema razloga da bježi od odgovornosti i dužnosti.

"Nemam razloga da bježim od odgovornosti i dužnosti. Nastaviću saradnju sa organima za sprovođenje reda i zakona do kraja", rekao je Mustafa.

I v.d. premijera se oglasio sljedećom porukom na Facebooku: "Krivci moraju da prime maksimalnu kaznu. Ovi ljudi ne zaslužuju da budu u institucijama".

Specijalne jedinice Policije Kosova sprovele su juče ujutru akcije hapšenja na više lokacija širom Kosova. Uhapšeno je 12 lica od kojih su 10 službenici Agencije za razvoj poljoprivrede u okviru Ministarstva poljoprivrede. Zaplijenjeno je 400.000 eura.