Zaustavljen razvoj Kosova

Predsjednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Limaj rekao je da je razvoj Kosova zaustavljen i da već tri godine građani trpe velike gubitke u svim sektorima, dodajući da je ovo za Kosovo izborna godina i da bi vlada trebalo da podnese ostavku, prenosi Front onlajn.

Nazivajući Kurtijevu vladu neuspjelom, Limaj je rekao da su to razlozi zbog kojih se razgovara o izborima i istakao da Kosovo tri godine stagnira.

"Izgubili smo u ekonomskoj, socijalnoj, političkoj, reformi, diplomatiji", ocjenio je Limaj.

Govoreći o sjeveru Kosova, Limaj je istakao da je vlada napravila dramu koja je prema njegovim riječima koštala Kosova krvi, žrtvovanja, traume i položaja na međunarodnoj sceni.

"Vučićevi ljudi ponovo smjenjuju naše gradonačelnike, pored toga dajemo novac, za peticiju je izdvojeno 200 i više hiljada eura, a opet imamo mogućnost da zadržimo haotičnu situaciju kakva je sada ili  da vratimo situaciju u kojoj smo bili. I krećemo se ka peticiji, ka referendumu za povratak Vučićevog naroda na vlast, da se vrati prethodna situacija koja je bila", naveo je Limaj.

Kaže da je narod zbunjen i u lošoj situaciji.

"Vidjećete posleij izbora da će taj dio Kosova biti mnogo gori nego što je bio do sada", rekao je Limaj dok je govorio o sjeveru.

On je poručio i da je premijer Kurti smanjio kriterijum za pitanje Asocijacije i da se, umjesto uzajamnog priznanja, sada zadovoljava članstvom u Savjetu Evrope.

"Imalo bi smisla zavjetovati u tom pismu da će biti osnovana Asocijacija za članstvo u Natou, ili čak ako će nas priznati pet zemalja, ali ići na smanjenje kriterijuma zbog za članstva u Savjetu Evrope, pokazuje debakal", rekao je on.
 
Izvor: Kosovo online/Front online