Bivši poslanik

Bivši poslanik u parlamentu Milaim Zeka rekao je da su jučerašnji izbori na Kosovu pokazali dvije važne stvari, i to pobjedu Samoopredjeljenja i Vjose Osmani, čime je izgubio LDK, kao i ponovni odlazak u opoziciju PDK.

Zeka je u postu na Facebooku napisao da Demokratska partije Kosova "treba da se oporavi od koronavirusa u svojim redovima“.

"Ova stranka mora biti izliječena od koronavirusa u sebi, jer nije poštovala svoje glasače i vrednovala njihovo povjerenje, već ih je koristila samo u predizbornoj upotrebi“, napisao je Zeka.

On je rekao da poslanici budućeg kosovskog parlamenta treba da čuju glas građanske većine i da na taj način glasaju za mandat nove vlade.

"Nema mjesta bojkotu i sabotaži. Kosovo je poludržava, a treba da postanemo država. Kosovo ima pred sobom mnogo ozbiljnih izazova, koje moram prevazići. Nije bitno što su Vučiću dali šansu da kaže širom svijeta "jesmo li vam rekli, Albanci ne znaju kako da postanu država". Ne zaboravite, dragi građani, da su izborna takmičenja poput fudbalske utakmice. Svi ulazimo sa nadom u pobjedu našeg tima. Čak i psovke. Ali, opet izlazimo zajedno, kao što smo i ušli, na ista vrata“, poručio je Zeka.

On je uputio čestitke svima koji su doprineli da ovi izbori proteknu u miru.

Izvor: Kosovo Online