Povećana kazna

Apelacioni sud Kosova pooštrio je zatvorsku kaznu Pjeteru Ndrecaja za ubistvo supruge i ćerke, izrekavši mu kaznu zatvora od 30 godina, prenosi Koha Ditore.

Ndrecaj se žalio na odluku Osnovnog suda u Đakovici, koji mu je izrekao zatvorsku kaznu od 24 godine. Apelacioni sud odbacio je žalbu i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od 30 godina.

„Do povećanja kazne došlo je nakon što je Apelacioni sud zaključio da prvostepeni sud nije pravilno procjenio olakšavajuće i otežavajuće okolnosti“, navedeno je u obrazloženju Apelacionog suda.

Prema optužnici, Ndrecaj je 7. avgusta 2018. godine u Đakovici, u kući porodice oštećenog, lišio života suprugu V.N. i ćerku K.N.

Ndrecaja je Osnovni sud u Đakovici u novembru 2018. prvobitno osudio na 24 godine zatvora, dok je žalba u martu 2019. godine preinačila prvostepenu odluku, osudivši ga na doživotni zatvor.

Slučaj je otišao Vrhovnom sudu, koji je vratio slučaj na ponovno suđenje. Kasnije ga je Osnovni sud u Đakovici drugi put proglasio krivim, ovog puta osuđujući ga na 24 i po godine. Slučaj je zatim upućen Apelacionom sudu, a danas je osuđen na 30 godina zatvora.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore