DEBATA/IZBORI 2021.

Povodom predstojećih parlamentarnih izbora na Kosovu zakazanih za 14. februar 2021. godine, na javnom servisu RTK1 - Program na bosanskom, u emisiji 'Mostovi', prikazana je debata sa predstavnicima bošnjačkih političkih stranaka i inicijativa koji učestvuju na izborima.

U Prištini je, 4. februara, u studiju RTK-a, održana politička debata predstavnika bošnjačkih političkih partija i inicijativa, koje će se, na prijevremenim parlamentarnim izborima, 14. februara, takmičiti za tri bošnjačka zastupnička garantirana mjesta, od 120, koliko broji Skupština Republike Kosova.

Sagovornici: Ćerim Bajrami iz Koalicije Vakat, čiji je subjekt pod rednim brojem 113, Duda Balje, čelnica Socijaldemokratska Unije, pod brojem 125, Adrijana Hodžić, ispred inicijative Ujedinjena zajednica - Adrijana Hodzić, pod rednim brojem 129, Emilija Redžepi, predsjednica Nove Demokratske stranke, s brojem 131 i Esmir Kasi ispred Naše inicijative, s brojem 133, su govorili o njihovim programima, dok su odgovarali na pitanja o tome zašto nemaju zajednički nastup, o decentralizaciji, obrazovanju...

Debatu je vodio novinar Mustafa Balje.

Kompletnu debatu možete pogledati u video prilogu: