Predsjednik LDK-a

Predsjednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da je LDK spreman za izbore, ali da izbori nisu rješenje i da oni koji misle da mogu da osvoje 50 odsto glasova, to mogu samo da sanjaju, prenosi Gazeta Express.

"Ako sada nema političke volje da izaberemo predsjednika, onda oni koji kažu da će Pokret Samoopredjeljenje osvojiti 50 odsto glasova na izborima, sanjaju. Čak i ako pobjedi sa 50 odsto, neće moći da bira predsjednika. Možete osvojiti 50 odsto u opštinama, ali ne i na opštim izborima. Gdje će dobiti te glasove?“, zapitao je Mustafa.

Govoreći o odnosima sa Ramushom Haradinajem i Fatmirom Limajem, rekao je da su normalni.

„Uvijek razgovaramo, to su normalni odnosi. Zajedno smo radili na Zakonu o ekonomskom oporavku, takođe razgovaramo o Zakonu o budžetu, o predsjedniku. Jer ako sada ne nađemo rješenje za predsjednika, opet, kad-tad moramo da sjednemo i razgovaramo. Hajde da sjednemo na okruglom stolu i otvoreno razgovaramo“, rekao je Mustafa na RTK.

Izrazio je nadu da će se lideri stranaka do kraja izbora sastati i razgovarati o predsjedniku.

„Mislio sam da ćemo se sastati prošle nedjelje, ali oni imaju svoje razloge i sagledavaju sa svoje tačke gledišta. Ali moramo imati bezuslovne razgovore. Ako postignemo sporazum dobro, ako ne, pokušaćemo ponovo", rekao je Mustafa.

Prema njegovim riječima, situacija nije dramatična, čak i ako se održe izbori.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express