Pregovori o saradnji

Vršilac dužnosti predsjednika Kosova Vjosa Osmani potvrdila je da pregovara sa liderom Samoopredjeljenja Albinom Kurtijem o formiranju koalicije za nove parlamentarne izbore, prenosi Reporteri.

"Smatram da je vrijeme da udružimo snage, ne samo kao političari, već za dobro građana. U procesu sam pregovora sa Kurtijem o uspostavljanju saradnje i ne bi bilo pošteno da sada govorim o detaljima, prije konačnog dogovora. Nije samo naša obostrana želja za udruživanjem snaga, već je neophodna unija sa građanima, koji žele bolju budućnost za svoju djecu. To je mnogo više od jedinstva političara“, rekla je Osmani u intervjuu za RTV 21.

Vršilac dužnosti predsjednika Kosova Vjosa Osmani nije se izjasnila da li bi više voljela da predvodi LDK ili Pokret Samoopredjeljenja, ali je rekla da sada gradi sopstvenu Građansku listu, jer je joj je Demokratski savez Kosova zatvorio vrata.

"Kada mi je LDKK zatvorio vrata, moja dužnost je bila da otvorim novo poglavlje i nastavim sopstveni put u politici", rekla je Osmani.

Izvor: Kosovo Online / Reporteri