Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo zdravlja objavilo je danas kategorizaciju opština prema riziku od zaraze koronavirusa, u crvenoj zoni je 21 opština, u žutoj 15, a u zeleneoj zoni samo dvije opštine, prenosi Gazeta Express.

„Crvena zona obuhvata opštine sa visokim rizikom ili opštine sa preko 151 zaraženim na 100.000 stanovnika nedjeljno“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Dodaje se da su u crvenoj zoni opštine: Priština, Kosovo Polje, Gnjilane, Obilić, Đakovica, Štimlje, Podujevo, Peć, Uroševac, Južna Mitrovica, Sjeverna Mitrovica, Vučitrn, Lipljan, Vitina, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok, Kamenica, Skenderaj, Klokot i Gračanica.

„Žuta zona uključuje opštine sa srednjim rizikom, odnosno opštine od 76 do 150 zaraženih na 100.000 stanovnika nedjeljno“, dodaje se u saopštenju.

U ovoj zoni su opštine: Prizren, Klina, Dečani, Drenas, Mališevo, Suva Reka, Štrpce, Ranilug, Parteš, Kačanik, Orahovac, Junik, Istok, Elez Han.

„Zelena zona uključuje opštine sa niskim rizikom ili opštine od 1 do 75 zaraženih na 100.000 stanovnika nedeljno. Ova zona uključuje 2 opštine: Dragaš  i Novo Brdo“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express