Univerzitetski klinički centar

Na Klinici za abdominalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Kosova čekanje na zakazane operacije traje i do šest meseci, a slična situacija je i u drugim regionalnim bolnicama, prenosi Gazeta Express.

Nadležni u ovim zdravstvenim ustanovama navode da će se liste čekanja povećavati i narednih nedelje zbog situacije sa pandemijom koronavirusa.

Direktor Klinike za abdominalnu hirurgiju Ferat Salahu kaže da bi bilo dobro smisliti drugu alternativu za rešavanje ovog problema, jer bi prema njemu pacijenti lošeg zdravlja trebalo da idu na lečenje u privatni sektor.

"Smatram da bi bilo bolje da razgovaramo i nađemo alternativu rešavanju problema, jer su pacijenti loše i često odlaze u privatni sektor da potraže pomoć”, rekao je Salahu dodajući da se na ovoj klinici leče hitni slučajevi i oni sa karcinomom.

Ni pacijenti koji su zakazali operacije u regionalnim bolnicama širom Kosova nisu u mogućnosti da se leče.

Podsećamo da je 11. novembra Komisija za upravljanje situacijom sa kovid-19, na nivou Kliničke i univerzitetske bolničke službe Kosova, odlučila da obustavi rad u pogonu specijalne ambulante u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova.

U donetoj odluci navedeno je da će UKCK nastaviti da pruža zdravstvene usluge za hitne slučajeve kojima je potreban medicinski tretman.