Ambicija

Lider AAK Ramush Haradinaj sinoć je jasno izrazio ambiciju da zauzme mjesto predsjednika Kosova, i odlučno je poručio da će se, ako druge stranke ne podrže njegovu kandidaturu, ići na nove izbore, prenosi Reporteri.

Haradinaj je rekao da ga koalicione stranke, LDK, Nisma i AKR, poštuju, ali i da su mu potrebne dvije trećine glasova poslanika. Zbog toga je dao ponudu opozicionoj Demokratskoj partiji Kosova.

"Dao sam ponudu da ukoliko dobijem povjerenje PDK podržaćemo ovu stranku glasanjem za bilo koje mjesto neke od njihovih ličnosti, bilo da je riječ o predsjedniku parlamenta, premijeru. To mogu i poslije sljedećih izbora. Pa neka sada glasaju za mene i mi ćemo im to vratiti kad im zatreba", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je dao obećanje da će PDK podržati kada bude njima to potrebno.

"Oni mogu glasati i bez učešća u Vladi, ali njihovo učešće stvorilo bi stabilnost. Obećavamo u principu. To je njihova odluka. Oni mogu reći i da im ne treba naš glas, ali ako ga zatraže, to je politički dug", izjavio je Haradinaj.

Na Haradinajev poziv reagovao je poslanik PDK Abelard Tahiri.

"Ovo nije tema unutar PDK, niti se o njoj razgovaralo, niti će se razgovarati", rekao je Tahiri.

Tahiri je na jutrošnjoj konferenciji za medije istakao da i dalje zabrinjavaju najnovija dešavanja u vezi sa Specijalnim sudom, potvrđujući da tokom jedne nedjelje PDK neće učestvovati u radu Skupštine pozivajući Pokret samoopredjeljenje i Inicijativu da učine isto.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri