Član predsjedništva AAK

Alijansa za budućnost Kosova koja je dio vlade Avdullaha Hotija smatra da trenutno nije dobar period za održavanje vanrednih izbora, prenosi Gazeta Express.

Član predsjedništva ove stranke koji je i gradonačelnik Suve Reke, Bali Muharemaj, rekao je da nije vrijeme za izbore jer se zemlja suočava sa pandemijom.

"Vjerujem da nije vrijeme za izbore, jer je pred nama veliki izazov“, rekao je on.

Kada je u pitanju Specijalni sud, Muharemaj je rekao da je ono što se događa sa Kosovom nepravedno, jer se vodi rat protiv bivših vojnika OVK.

"Ne želim da nam se dešava ono što se dešava sa Kosovom, jer se protiv Kosovo vodi nepravedan rat protiv bivših vojnika OVK, jer smo mi vodili pravedan rat“, rekao je Muharemaj.

On kaže da je ovaj proces politički.

"Dakle, za mene je ovo sve politika i vjerujem da će se vrlo brzo svi oni koji su otišli, počev od predsjednika države, vratiti da žive slobodno jer nemaju zakonske krivice“, navodi on.

Prema Muharemaju, pravo svake parlamentarne grupe je da ima kandidata za predsjednika.

"Vjerujem da Ramush Haradinaj ispunjava sve uslove da bude predsjednik, koji je pred sobom imao mnogo izazova i savladao ih, i vjerujem da se ova situacija u saradnji sa svim političkim strankama mora dogovoriti. Za mene je u ovom trenutku važan interes građana, a ne stranaka. Po meni mislim da je dobro da ova vlada nastavi i da se PDK pridruži, da riješi neke probleme koji su pred nama i da se okonča haški proces“, zaključio je Muharemaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express