Na današnjoj sjednici

Vlada Kosova, kojom je predsjedavao premijer Avdullah Hoti razmotrila je danas nacrt plana za 2020. i plan za 2021. i 2022. godinu, ocjenjujući ih ambicioznim uz najavu otvaranja i drugih prijelaza, objavila je Koha.

"Plan rada vlade sastoji se od 12 prioriteta, 58 ciljeva, 126 nacrta zakona i 36 strateških dokumenata. To je vrlo ambiciozan plan, posebno sa zakonodavnog stanovišta i zahtjevam maksimalnu posvećenost od vas”, rekao je Hoti ministrima, ali se u tekstu ne precizira o kojim je sve tačno radnjama riječ.

Na sjednici vlade odlučeno je da će od 22. juna biti otvoreni svi prijelazi, koji su bili zatvoreni uslijed pandemije koronavirusa, a vlada je prvu odluku donela 31. maja kada ih je nekoliko otvoreno, Jarinje, Merdare, Elez Han...

"Ova odluka stupa na snagu 22. ovog mjeseca, s obzirom da su pripreme intenzivnije. Još danas će uputstva biti distribuirana svim institucijama. Priručnik je spreman i strogo će se nadgledati. Nudimo ga građanima, posebno onima koji često koriste ove tačke slobodnog kretanja", rekao je ministar Armend Zemaj.

Otvoriće se prijelazi Ćaf -Morina, Mučibabe i Mutivode.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore