Oporavilo se 25 pacijenata

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da je danas na Kosovu registrovano 49 novih slučajeva koronavirusa. Na Institutu u Prištini danas je testirano 265 uzoraka uzetih sa Klinike za infektivne bolesti i sa terena, a 49 uzoraka je bilo pozitivno na COVID-19.

Pozitivni slučajevi su iz opština: Vučitrna - 22 (prema mjestu stanovanja: 17 u Vučitrnu, 2 u Donjoj Dumnici, 1 u Rezaku, 1 u Madžunaju I 1 slučaj u Begaju), Peć - 7 (prema mjestu stanovanja: 6 u Peći i jedan slučaj u Nebrđanu), Priština - 5 (prema mjestu stanovanja: 5 u Prištini), Gnjilane - 3 (prema mjestu stanovanja: 3 slučaja u Gnjilanu), Prizren - 3 (prema mjestu stanovanja: dva slučaja u Prizrenu i jedan u Ljubiždi), Istok - 2 (prema mjestu stanovanja: jedan u Staradaranu i jedan u Vrelu), Mitrovica - 2 (prema mjestu stanovanja: dva slučaja u Mitrovici) i po jedan zaraženi je iz Kosova Polja, Mamuše, Srbice, Vitine i Suve Reke.

Od koronavirusa na Kosovu se danas oporavilo 25 pacijenata, dok je ukupan broj izliječenih 953.

Od 8. februara do danas u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Instituta u Prištini testirano je 18.512 osoba od čega je 1.486 zaraženo.

Na Kosovu su do sada od posljedica koronavirusa preminule 33 osobe.