Prizrenci među onima koji najmanje poštuju mjere prevencije

Iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova upozorili su večeras da, usled nepoštovanja mjera prevencije za suzbijanje pandemije koronavirusa, u opštinama Priština, Vučitrn, Prizren, Kosovo Polje i Oblić postoji rizik od širenja virusa Covid-19.

Iz Instituta pozivaju građane da poštuju preporuke za spriječavanje širenja koronavirusa, poštuju mjeru socijalne distance i nose maske.
"Nepažnjom građana može se povećati rizik od širenja infekcije dok je koronavirus prisutan i na taj način zdravstveni sistem može biti preopterećen sa nepredvidivim posljedicama koje mogu biti opasne po život građana", navode iz Instituta.
Preporuka Ministarstva zdravlja i Nacionalnog instituta za javo zdravlje je da se građani dosljedno pridržavaju zaštitnih mjera, a posebno primjene plana za mjere ublažavanja, što znači nastavak primjene preporuka.
"Apelujemo na građane, preduzeća, ugostitelje da strogo poštuju socijalnu distancu, upotrebljavaju maske, obavljaju dezinfekciju i provjetravaju prostorije u cilju spriječavanja širenja zaraze“, navodi se u saopštenju Nacionalnog instituta za javno zdravlje.