Bivša poslanica parlamenta Kosova

Srpskoj političarki i bivšoj poslanici parlamenta Kosova Radi Trajković ponuđena je funkcija u Kurtijevoj vladi i ona je pokušala da iskoristi nekoliko međunarodnih kanala tajnih službi za ulazak u Kurtijev kabinet, piše nekoliko kosovskih portala.

Kako prenosi Gazeta Insajderi Trajkovićeva je nedavno pokušala da se približi v.d. premijera Kosova Albinu Kurtiju kako bi je aktivirao kao savjetnika za pitanja zajednica.

Prema izvorima iz vlade do kojih je došla Gazeta Insajderi, Rada Trajković je bila spremna da prihvati funkciju direktora Kancelarije za zajednice u Vladi Kosova, mjesto na kojem je donedavno bio Nenad Rašić.

Portal KosovaInfo, pozivajući se na izvore iz vlade, javlja da je srpska političarka pokušala da iskoristi nekoliko međunarodnih kanala tajnih službi za ulazak u Kurtijev kabinet.

Dalje navodi da je srpska političarka putem ovih međunarodnih obavještajnih kanala tražila da preuzme mjesto direktora Kancelarije za zajednice u Kurtijevom kabinetu i istovremeno da obavlja funkciju Kurtijevog savjetnika u Vladi Kosova.

Istovremno podsjeća da je Rada Trajković pretrpela veliki fijasko na posljednjim parlamentarnim izborima kada nije uspjela da osvoji ni 300 glasova.

Trajković nije željela da komentariše ove navode, ali se oglasila na Twitteru gdje je zapitala: "Ko se boji Rade Trajković".

"Kada Vučićeva BIA i Thaçijev SHIK sarađuju i razmjenjuju “informacije”, onda dobijete ovakav članak", poručila je Trajkovićeva.