Gradonačelnik Gnjilana

Gradonačelnik Gnjilana Lutfi Haziri pozvao je danas istražne organe da preduzmu neophodne mjere kako bi se došlo do istine pod kojim okolnostima je poginuo mladić iz Gnjilana koji je pao sa zgrade Studentskog centra, prenosi Klan Kosova.

„Gnjilane prolazi kroz nezapamćenu tragedju zbog toga što je mladić iz naše opštine izgubio život nakon što se vratio iz Njemačke. Pozivamo istražne organe da istraže ovaj slučaj do kraja“, rekao je Haziri na konferenciji za medije.

On je naveo da je otac preminulog tražio da se vidi sa sinom na aerodromu, kada se vratio iz Njemačke, ali mu to nisu dozvolili.

„Opština Gnjilane uputila je zahtjev Ambasadi Kosova u Berlinu, i ona  je organizovala povratak prvim avionom. Imali smo svu potrebnu dokumentaciju za ovaj slučaj, bio je prioritet. U Prištini je podlegao pravilima i nismo imali drugu opciju. Mladićev otac je bio na aerodromu, tražio da  se sretne sa sinom, ali mu nisu dozvolili“, rekao je Haziri.

Ministar zdravlja Arben Vitia pozvao je sve da se uzdrže od davanja bilo kakvih komentara povodom tragične smrti mladića iz Gnjilana u Studentskom centru u Prištini, sve dok se ne razjasne detalji tog slučaja.

Vitia je na konferenciji za novinare rekao da o tom slučaju ne želi da priča ni kao ljekar, a ni kao političar i naglasio da je spreman da podnese ostavku.

Juče je u Prištini nakon što se bacio sa petog sprata studentskog doma, gdje je bio u karantinu, poginuo muškarac, potvrdio je za Kohu portparol policije Daut Hoxha.

"Danas oko 17:20 časova, ekipe hitne pomoći i policija otišle su do Studentskog centra, odakle je jedna osoba vozilom hitne pomoći prebačena u Urgentni centar", istakao je Hoxha.

Prema njegovim riječima, policijske jedinice i forenzičari izašli su na lice mjesta i poslije istražnih postupaka biće razjašnjene i druge okolnosti.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova