Ilegalnim prelaskom granice poslanici nemaju imunitet

Advokat Tom Gashi izjavio je da ako je poslanik Behgjet Pacolli ušao na Kosovo automobilom predsjednika Kosova Hashima Thaçija, počinio je krivično djelo ilegalnog prelaska i dodao da poslanici Skupštine Kosova nemaju imunitet osim u svom djelokrugu kao poslanici u Skupštini, objavio je Klan Kosova.

"Na osnovu onoga što je vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla rekao na konferenciji, vjerujem da je situacija još nejasna. Međutim, čini se da ima informacije, jer je objavio da je predsjednik Thaçi prešao u Albaniju u 18 i vratio se negdje poslije 19 časova“, naveo je Gashi.

On je dodao da “ako je Pacolli bio u automobilima predsjedničke pratnje i ako nema ulazni pečat Republike Kosovo, postoji pravni problem".

"U slučaju ilegalnog prelaska granice, ko god da je to uradio, počinio je krivično djelo ilegalnog prelaska granice", naglasio je advokat Tom Gashi.

Kada je riječ o formiranju nove vlade i koalicije koju će predvoditi LDK, advokat je ocjenio da se to može uraditi ako postoji osnova za kršenje Ustava, snagom brojeva.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova