Generalni sekretar LDK

Glavni odbor Demokratskog saveza Kosova održao je sjednicu na kojoj je izglasano da se nastavi sa postupkom formiranja vlade, rekao je generalni sekretar LDK Arban Abrashi, prenosi Klan Kosova.

„Izazovi s kojima se Kosovo suočava su ekonomski oporavak, dijalog, izglađivannje odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Vjerujem da ćemo uskoro postići sporazum. Predsjednik Mustafa obratio se pismom drugim strankama i pored opštih načela o kojima se razgovaralo, razgovaralo se i o profilu ministara za koje se traži  da budu kredibilni i da nisu imali problema sa zakonom", pecizirao je Abrashi.

Dodao je da LDK nema problem sa imenima koja je predložila Alijansa za budućnost Kosova, i da je ta partija ukazala poverenje Besniku Tahiriu, Melizi Haradinaj, Blerimu Kuqiu, Selimu Selimiju i Rami Likaju, da budu dio nove vlade.

Abrashi je napomenuo da su danas započeli pregovore sa drugim strankama, dodavši da nije poznato ko će biti novi ministri iz LDK.

„Vjerujem da ćemo narednih dana sazvati Predsjedništvo kako bi razgovarali o imenima ministara. Cilj nam je da zadržimo 15 ministarstava, a govorimo o podjeli službi“, poručio je Abrashi.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova