Naselje Kristal

Za devetoro članova jedne porodice iz Peći, koji su pozitivni na koronavirus, se sumnja da su se zarazili prilikom prisustvovanja jednoj sahrani, prenosi Koha.

"Riječ je o porodici iz naselja Kristal u Peći. Dakle svi slučajevi su iz iste porodice. Njihovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno. Osam njih je izolovano i liječe se kod kuće", rekao je Petrit Loci, načelnik za zdravstvo u Peći.
Prema zvaničnicima opštinskog Štaba za vanredne situacije, sumnja se da se ova porodica zarazila nakon što su početkom aprila prisustvovali sahrani jedne 19-godišnje djevojke, piše Koha.
"Ova porodica je imala smrtni slučaj prije nekoliko dana, i vjeruje se da je to bio izvor zaraze. Međutim ostaje da se to potvrdi na osnovu ispitivanja koje radi Nacionalni institut za javno zdravlje", dodao je Loci.
Jedna žena iz ove porodice, kojoj je dijagnostikovan virus Covid-19, radi u Centru za mentalno zdravlje u Peći.
"Nakon što smo uradili novi raspored rada po smjenama, sa manjim brojem radnika, grupa koja je bila zajedno sa zaraženom testirana je juče i svi smo bili negativni", rekao je direktor Centra za Mentalno zdravlje u Peći Skender Kandiqi.
Uprkos negativnim testovima, Kandiqi i osam ostalih radnika u centru nalaze se u dvonedjeljnoj izolaciji kod kuće.
Do sada je u opštini Peć 15-oro ljudi zaraženo koronavirusom. Jedna od zaraženih, 73-godišnja žena iz sela Lugadžija, preminula je prije nedjelju dana.