Skida odgovornost sa sebe

Iz kabineta predsjednika Kosova su nakon vjesti da Jamajka nije priznala Kosovo stigle reakcije. U odgovoru za list Gazeta Express, kancelarija predsjednika je odgovorila da o ovoj temi odgovor treba potražiti u Ministarstvu spoljnih poslova.

Poslije negiranja ministarke spoljnih poslova Jamajke Camine Johnson Smitt da je ta zemlja priznala Kosovo, iz kabineta predsjednika Kosova Hashima Thaçija, koji je prvi objavio vijest o priznanju na Twitteru, odgovorili su listu Gazeta Expres da ih je ambasadorka u Sjedinjenim Američkim Državama Vlora Çitaku obavjestila o priznanju i da se za druge informacije obrate Ministarstvu spoljnih poslova.

"Kancelarija predsjednika Kosova zvanično je obavještena sinoć od strane ambasadorke Kosova u Vašingtonu Vlore Çitaku o priznanju države Jamajke. Ambasadorka je isto obavještenje poslala Kancelariji premijera i ministru spoljnih poslova. Predsjednik je to saopštenje javno objavio putem svog Twitter profila. Za dodatne informacije obratite se Ministarstvu spoljnih poslova", navedeno je u odgovoru kancelarije za medije u predsjedništvu listu Gazeta Expres.

Vijest o priznanju nezavisnosti Kosova od strane Jamajke pozdravili su sinoć svi čelnici Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express