Ne može se filozofskim pričama voditi vlada

Fatmir Limaj iz Nisme kritikovao je danas za govornicom u parlamentu ponašanje Albina Kurtija dok je bio u opoziciji i ocjenio da bi kao premijer trebalo da se uozbilji u svom budućem radu.

“Da spustiš glavu i da se ponašaš kao premijer Kosova. Skupština Kosova je najviša institucija i treba da budeš pažljiv kada se obraćaš”, rekao je Limaj Kurtiju.

On je dodao da Kurti ima mnogo toga da uradi, a prvo treba svojim ljudima da kaže da prekinu sa jezikom mržnje.

“Historija Kosova ne počinje sa vama Albine ali ni sa nama, Kosovo ima dugu tradiciju, poštujte druge i poštujte tradiciju Kosova. Sve što je dobro služi Kosovu, aroganicija i mržnja moraju da budu oktlonjeni. Počnite da liječite mržnju koju ste do sada širili, niste gledali na cijenu kako bi ostvarili svoje ciljeve”, istakao je Limaj.

On je dodao da danas Kosovo ima mandatara koji nikada nije ustao kada je izvođena himna Kosova i koji ne poštuje zastavu.

“Danas mi tom čovjeku dajemo mandat da bude premijer. Kosovo ima mandatara koji nije priznao Kosovo. On misli da romanima i filozofskim pričama može da vodi državu. Neću komentarisati program jer za mene su to samo priče. Prije vremena si postao premijer, ti si trebao da budeš ministar i da prvo naučiš na koji način se stvara i vodi država. Albine, sinovi OVK nikada neće dozvoliti da na štetu Kosovu doneseš neku odluku u pregovorima sa Srbijom”, poručio je Limaj.

Izvor: Kosovo Online