Protekla mirno

Novu 2020. godinu građani Kosova dočekali su uglavnom u krugu porodice, a u Prištini i drugim većim gradovima bio je organizovan i doček na trgovima.

U najstrožem centru Prištine na trgovima Skenderbeg i Zahir Pajaziti istovremeno su organizovane manifestacije na kojima su prisutne zabavljali najpoznatiji estradni umjetnici Kosova.

Slično je bilo u Prizrenu, Đakovici, Uroševcu i drugim većim gradovima.

I mnogobrojni hoteli i restorani širom Kosova organizovali su doček Nove godine, ali je interesovanje bilo manje u odnosu na prethodne godine, jer su cijene od 40 do 80 eura po osobi bile visoke za standard građana Kosova, piše Beta.

U Urgentnom centru u Prištini zabilježeno je šest slučajeva lakših povreda. Dežurni ljekar dr Agron Qitaku rekao je da je u poređenju s drugim godinama manje povreda.

"Čini se da ima manje posla. Do sada je bilo šestoro sa lakšim povredama, uglavnom dečijeg uzrasta", rekao je on, prenosi Kosovo Press.

U srpskim sredinama na sjeveru Kosova nije bilo organizovanog dočeka na trgovima jer se on, tradicionalno organizuje za pravoslavnu Novu godinu, 13. januara.

Međutim smjena stare i nove godine organizovana je u restoranima gdje su se ugostitelji pobrinuli za dobru hranu i piće, a muzičari za zabavu.

Dolazak Nove godine u ponoć je označen vatrometom i ispaljivanjem pirotehničkih sredstava.

U skladu sa posebnim operativnim planom, policija je brinula za javni red i mir tako da je noć protekla mirno.

 Izvor: Kosovo Online/Beta