Ista meta, isto rastojanje...

Lider LDK Isa Mustafa izjavio je, na konferenciji za novinare nakon sastanka Predsjedništva stranke, da je bilo konsultacija uoči konstitutivne sjednice i dodao da je dao ponudu Samoopredjeljenju i Albinu Kurtiju, i da ukoliko ne prihvate ponudu, LDK odustaje od sporazuma, prenosi Koha.

"I dalje smo zainteresovani i posvećeni pronalaženju rješenja. DSK se složila da vlada bude proporcionalno podeljena na pet ministarstava za LDK i pet za Samoopredjeljenje. Složili smo se da premijer treba da pripada Samoopredjeljenju. Prvi potpredsjednik vlade i predsjednik parlamenta da pripadaju LDK“, ukazao je Mustafa.
Takođe, Mustafa je naglasio da LDK predlaže kandidata za predsjednika i da Samoopredjeljenje treba da ga prihvati.
Nakon izbora predsednika, koga će podržati Samoopredeljenje, rekao je Mustafa, Samoopredeljenje će dobiti još jedno ministarstvo, tako da odnos bude 6:4.
"To smo izračunali u svim ovim varijantama. Samoopredeljenje će imati više pozicija. Imaće sedam državnih pozicija, kao i dva potpredsednika Skupštine“, kaže Mustafa.
On je naveo da ukoliko Samoopredjeljenje nije spremano za taj sporazum, onda, danas poručuje da se LDK odriče odgovornosti.
"LDK će glasati bez ikakvih uslova o formiranju novih institucija kojima upravlja Samoopredjeljenje", poručio je Mustafa i rekao da pitanje vlade i institucija treba rješiti što prije.