Tendencije da se opstruira rad opštine

Tužilaštvo u Prizrenu podiglo je u utorak optužnicu protiv Levent Kasemi - direktora javnih službi, Fejze Kabashi - direktora rada i socijalnog staranja, Refika Shaqirija - direktora za katastar i geodeziju, Ganimete Babuna i Ares Shporta iz civilnog sektora, članova Komisije za korišćenje javne svojine zbog zloupotrebe službenog položaja.

Oni su favorizovali ponuđača firme FB, koristeći prostorije u Fontani, tvrdeći da je ona ponudila oko 20 eura po kvadratu, dok je drugi ponuđač, u ovom slučaju oštećena strana firma AD, ponudila oko 25 eura, piše Koha.

Gradonačelnik Prizrena Mytaher Haskuka nazvao je optužnicu protiv njegovih direktora zloupotrebom i objasnio da je sve bilo u skladu sa zakonima, ali da je jedna od strana koja je bila nezadovoljna, podnela krivičnu prijavu.

Prema njegovim riječima, ovo nije prvi put da postoje tendencije da se opstruira rad opštine.

Kaže da neće smjeniti direktore, jer za to ne postoji pravna osnova.

"Nema razloga za razriješenje direktora. Sudstvo mora da dokaže krivicu, a do tada su nevini", rekao je Haskuka.

"Ne uznemirava me rad pravosudnog sistema. U posljednje dvije godine ometale su naš rad, a u opštini Prizren postoji toliko mnogo prekršaja da bi svi bivši direktori morali da budu kažnjeni. Umjesto da protiv njih budu podignute optužnice, one se podnose protiv aktuelnih opštinskih funkcionera. Umjesto onih koji donose odluke, opštinski funkcioneri se progone", rekao je Haskuka.

Prvi čovjek Prizrena je rekao da nema podršku nekih aktivista Samoopredjeljenja u Prizrenu.

"Nemam podršku nekih ljudi iz Samoopredjeljenja vjerovatno zato što se bave naslovima i ne sadržajem", rekao je Haskuka.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore