Limaj na izbore izlazi sa AKR i Strankom pravde

Lider Socijaldemokratske inicijative Fatmir Limaj izjavio je da nije isključena nijedna postizborna koalicija sa Demokratskom partijom Kosova (PDK). Limaj će na izbore izaći u koaliciji sa Alijansom za novo Kosovo i Strankom pravde.

"U zavisnosti od ponude koju smo imali, vidjeli smo da je kosovski interes da Inicijativa i AKR nastupe zajedno", rekao je Limaj, prenosi "Gazetaexpress".

U međuvremenu, lider Inicijative kaže da će koalicija koju predvodi biti faktor u sastavu nove vlade.

"Politička osovina koja će imati ogromnu ulogu na kosovskoj političkoj sceni, postavljamo temelje političke osovine koji će u narednom periodu biti faktor od presudne važnosti,"- rekao je Limaj za T7.

Bivši partijski kolega Kadrija Veselija kaže da nema problema da sarađuje sa PDK.

Kako kaže, nakon izbora vidjeće se programi i zajednički interesi koalicije koju predvodi sa strankama koje namjeravaju da vode zemlju.

"Politička partija koje dobije povjerenje kao prva politička snaga, ima pravo na mandatara i biranju partnera. Bićemo tu da pogledamo ponude političke snage koja će dobiti najviše povjerenje birača, a onda računavši na mogućnosti sprovođenja našeg programa, tada ćemo odlučiti da li ćemo se pridružiti stranci koja dobije najviše glasova na izborima,"- rekao je on.

U međuvremenu, bivši potpredsjednik vlade Fatmir Limaj rekao je da je kraj mandata vlade Haradinaja dočekan.

"Bilo je dobrih poslova, neki su poslovi ostali na pola, bilo je poslova koji nisu bili obavljeni, jer to je bio skraćeni mandat od dvije godine, a način na koji je došao kraj ovoj vladi pokazuje da je zemlja trebalo da ide na izbore,"- kazao je Limaj.