Muharem Vugdalić, trener KK "Sigkos-Bashkimi"

Muharem Vugdalić, trener KB Bashkimija iz Prizrena za naš portal govori o završnici Kupa Kosova i očekivanjima u play-offu BKT Ligi.

Muharem Vugdalić, trener KB “Sigkos Bashkimi” iz Prizrena, nakon sinoćnjeg velikog spektakla u polufinalu Kupa Republike Kosova, kada je njegov tim izgubio sa pola koša razlike od ekipe iz “Peja” iz Peći, iznio je svoje utiske, za koje kažu da su mješani.
"Ponosan sam na igrače koji su odigrali veoma hrabro protiv ekipe koja je ove godine uložila ogromne novce u igrače. Za njih ovo može da bude i poraz jer su samo zahvaljujući sreći i fenomenalnom igraču Dardanu Berishi došli do pobjede. Mislim da je ta utakmica bila dostojna finalu”, naglašava Vugdalić, i dodaje da je sve možda moglo i drugačije da bude, da su, kako je naglasio, neki njegovi igrači odigrali prema upustvima i da su bili koncentrisaniji.
"U sebi nosim i dozu razočarenja, jer se moji grači u zadnjim minutama nisu držali onoga što smo se dogovorili u minutama odmora, nego su pokušavali individualno da riješavaju situacije. Pogotovo Johnson i Dawson! Kod takvih ekipa kao što je Peć to ne prolazi, jer su individualno svi igrači Peći barem deset puta bolji od naših. Na kraju smo utakmicu izgubili zbog slobodnih bacanja. Zamjeram Johnsonu i Dawsonu što nisu bili koncentrisaniji i što su samo prigovarali tokom cijele utakmice. Uostalom, to je bio problem cijelog drugog dijela prvenstva”, ističe Muharem Vugdalić, trener Bashkimija.
Uoči sutrašnje utakmice, odnosno finala Kupa Kosova, gdje će sastati ekipa Sigal Prishtine i Peja, Vugdalić kaže da ekipa iz Peći ima više šansi da osvoji kup.
"Zaista mi je teško da se odredim koja će ekipa osvojiti kup. Obje ekipe su odlične, dobro organizirane uprave i jasno postavljeni cilj. Peć poslije povrede Snowa iz Prištine ima bolju vanjsku liniju, ali Priština ima dobre igrače ispod koša. Ipak, bih malu prednost dao ekipi iz Peći”, kaže on.
Obzirom da mu nakon utakmice u Kupu Kosova, slijedi novi košarkaški, ujedno i trenerski izazov, Vugladić, kaže da je u play-offu sve moguće.
"Igramo prvu utakmicu u Prištini... Ako se moji igrači budu dobro oporavili poslije nesretnog poraza u kupu, možemo biti dostojan protivnik, iako su nam male šanse, jer Priština ima daleko najbolje domaće igrače i u tome su u velikoj prednosti u odnosu na nas.
Pružićemo jednu poštenu i borbenu igru, ono što nas je krasilo tokom cijele ove sezone, pa šta bude…”, dodaje prvi trener Bashkimija, ekipe koja je ove godine postigla zaista veliki uspjeh i bila pravo otkrovljenje prvensta. 
Što se razvoja događaj u play-offu i očekivanjima tiče, Vugdalić kaže da "ne želi više da se u javnosti stvara pritisak oko rezultata". Ekipa Bashkimija, prema njemu, ove sezone je napravila i više nego što je trebalo.