Do sada ubijeno oko 30 Albanaca

Još jedan Albanac je poginuo na ratištu u Siriji. Ubijen je 23-godišnji Bashkim Bela iz Skoplja, porijeklom iz Elez Hana na Kosovu. Portal "Almakos" prenosi da je porodica još jučer saznala da je Bashkim Bela ubijen.

Na ratištu u Siriji do sada je, prema nezvaničnim podacima ubijeno oko 30 Albanaca. Evo i imena ubijenih na frontu u Siriji u posljednje tri godine:

 ALBANIJA (6)

Halit Maliqaj (31) - Tirana , Ermal Xhelo - Vlora, Omer Albani - Albanija, Edu Samed (40) - Pogradec, Bledar Hamza (27) - Pogradeci, Diamant Rasha - Tirana.

KOSOVO (13)

Muhamet Koprova (22) - Mitrovica, Atdhe Deva - Peja, Pajtim Ulluri (22) - Lipljan, Naman Demolli - Priština, F. S. - bivša stara Ajvalija - Priština, Valon Musliu iz sela Tushille - Skenderaj, H. Dema - Kačanik, Musë Ahmeti, Hetem Sinan Dema i Qani Mujaku iz Kačaniku. Također je u aprilu ove godine bilo izvještaja da su ubijena dva Albanca iz Uroševca u Siriji, posljednja žrtva u Siriji je bila sa Kosova (Luksemburg)

MAKEDONIJA (8)

Prvi Albanac koji je iz Makedonije ubijen bio je mladić iz Gostivara Rasim Zeqiri, Alim Osmani (22) iz Skoplja, Egzon Avdyli, Nimetullah Imeri (38), Hoxhë Sami Abdullahu iz Skoplja, Rasim Zeqiri iz Gostivara, Nimetulla Imerin, 38-godišnjak iz sela Gërçec (Skoplje) Rasim.S iz Bellovishta (Gostivar)

PREŠEVO (1)

Muaz Ahmeti (23) iz Tërnoca (Bujanovac)