Uhapšen vozač i njegov pomoćnik

Autobus je krenuo iz Prizrena ka Beogradu. Ali osim putnika, šofer i njegov pomoćnik su u autobusu imali još nešto sakriveno. Kod motora autobusa oni su sakrili 23 kilograma droge, sve u malim pakovanjima. Carina Kosova je saopštila da je u subotu na graničnom prijelazu Merdare zaustavljen autobus za koji se sumnja da posjeduje ilegalnu robu. Prema saopštenju iz Carine Kosova u subotu negdje oko 23 časa na graničnom prijelazu Merdare radi kontrole je zaustavljen autobus koji saobraća na liniji Prizren - Beograd.

"Autobus je zaustavljen na izlasku sa Kosova. Odmah je poslat na detaljnu kontrolu na carinskom terminalu, jer su službenici carine i policije sumnjali da se u njemu nalazi ilegalna roba koja je potencijalno mogla biti sakrivena unutar autobusa", stoji u saopštenju carine Kosova, prenosi portal "Tribuna".

Dalje u saopštenju stoji da su tokom detaljne kontrole upotrebljena i pomoćna sredstva, kao što su fibroskop i buster, putem kojih su uspjeli da u zadnjem dijelu autobusa identifikuju ilegalnu robu, tačnije kod motora su pronađene dvije sumnjive torbe.

"U torbama je pronađeno 22 pakovanja za koje se sumnja da su narkotičke supstance canabis sativa. Nakon otvaranja istih konstatovano je da se radi o količini od oko 23 kilograma. Vozač autobusa i njegov pomoćnik su odmah uhapšeni. Obojica su državljani Kosova", navodi se u saopštenju Carine Kosova.