Ilustracija

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je došlo do sudara dva autobusa danas oko podneva na regionalnom putu Skenderaj-Klina (Klinë e Begut), odnosno u selu Lauša (Llaushe) kod Skenderaja povređeno je 28 osoba.

Žrtve nesreće odvedene su u Dom zdravlja u Skenderaju, a petero od njih je prebačeno u Kliničko univezitetski centar Kosova u Prištini na daljnje liječenje. Saznaje se da su svi povređeni van životne opasnosti, prenosi portal "Indeksonline".

Regionalni glasnogovornik policije u Mitrovici Besim Hoti izjavio je da vjeruje da je do nesreće došlo zbog neopreznosti vozača autobusa.

"Na osnovu preliminarne istrage oba autobusa su se kretala u istom pravcu do sudara je došlo nepažnjom vozača koji nije održavao potrebno rastojanje od autobusa ispred njega usled čega nije uspio da zaustavi autobus prije nego što ga je udario prednjim dijelom u zadnji dio autobusa", rekao je on.

"Istrage o potpunom rasvjetljavanju okolnosti zbog kojih je došlo do sudara su u toku", rekao je Hoti i dodao da istragu o ovom udesu vodi Saobraćajna policija pri Policiji Kosova u Mitrovici.
 
Za sada još uvijek nema uhapšenih.