Organizovani napad na server

Albanski hakeri izvršili su do sada najjači napad na sajt Srpske pravoslavne crkve, a web–tim u Patrijaršiji bi trebalo da probleme otkloni tokom prepodneva, potvrdio je Srni glavni i odgovorni urednik sajta otac Radomir Rakić.

- Ovako opasan udarac na sajt SPC do sada se nije dogodio, a uradili su to prije dva dana, u 17.30 časova - rekao je Rakić.
On je naveo da se na sajtu SPC prvo na engleskom i albanskom jeziku pojavio logo "Grupa kosovskih ratnika" sa muzikom i tekstom na engleskom, albanskom i srpskom jeziku.
Na srpskom jeziku, ćirilicom pisalo je da Albanci "traže svoje teritorije" i da je "Kosovo Albanija".
- Sajt je bio dobro zaštićen. Mi smo imali i ranije napada, ali nikada do sada nisu uspjevali da postave svoj logo sa nazivom grupacije koja je to učinila. Ne može da se uđe u trag odakle je napad učinjen - kaže Rakić.
Jedan od eksperata web-tima sajta SPC rekao je za beogradsku "Politiku" da je riječ o najorganizovanijem napadu na server sajta Crkve u kome je vjerovatno učestvovala veća grupa ljudi. Napad je tekao u više faza da bi se teže ušlo u trag lokaciji sa koje je izvršen.