IZIGRAO JE BIVŠI SUPRUG

Jedna od najboljih teniserki u historiji Arantxa Sanchez Vicario (51) nalazi se u velikim finansijskim problemima i prijeti joj višegodišnja robija.

Sanchez Vicario je čak 14 puta osvajala Grand Slam titule, od toga četiri puta u pojedinačnoj konkurenciji (tri puta Roland Garros i jednom US Open), u karijeri je osvojila ukupno 98 titula i bila najbolja teniserka svijeta i u singlu i u dublu, te je tokom karijere zaradila 17 miliona dolara.

No, sada je zapala u velike finansijske probleme i optužena je da je zajedno sa svojim bivšim suprugom Josepom Santacanom skovala plan kako da izbjegne plaćanje duga državnoj banci Luksemburga.

Njih dvoje su osumnjičeni da su izbjegavali plaćanje duga u iznosu od 7,5 miliona eura, a zbog toga im prijeti po četiri godine zatvora.

Suđenje je počelo ove sedmice, a Vicario se brani tvrdnjom da je željela pomiriti dug, ali da je njen bivši suprug rekao da je sve platio.

"Odgajam dvoje djece i nemam dovoljno novca za to, pa mi prijatelji pomažu u tome. Moje finansijsko stanje je veoma teško. Sve što sam zaradila u životu sam postigla sama mukotrpnim radom, a moj najveći grijeh je što sam se zaljubila i vjerovala svom suprugu. On me izigrao", rekla je Vicario.