WIMBLEDON

Srbijanac se bori za petu uzastopnu pobjedu na All England Clubu, što bi mu omogućilo izjednačavanje rekorda Margaret Court od 24 osvojena Grand Slam naslova

Novak Đoković uoči polufinala na Wimbledonu rekao je kako vjeruje da je on favorit za osvajanje turnira. Đoković, koji ide po osmu titulu, igra protiv Talijana Jannika Sinnera, osmog nositelja, od 14:30 sati. Prvi nositelj Carlos Alcaraz igra s trećim nositeljem Daniilom Medvedevom u drugom polufinalu odmah nakon toga.

“Ne želim zvučati arogantno, ali naravno da smatram sebe favoritom”, rekao je drugi nositelj Đoković. Srbijanac se bori za petu uzastopnu pobjedu na All England Clubu, što bi mu omogućilo izjednačavanje rekorda Margaret Court od 24 osvojena Grand Slam naslova.

Igra za rekord

“Sudeći prema rezultatima koje sam imao ovdje u karijeri, prethodna četiri osvojena naslova na Wimbledonu, definitivno smatram sebe favoritom”, dodao je.

Sinner, 21-godišnji Italijan, došao je do svog prvog polufinala Grand Slam turnira pobijedivši Rusa Romana Safiullina, dok će Đoković igrati svoje 46. polufinale Grand Slam turnira – izjednačavajući rekord Rogera Federera. Đoković cilja na 35. finale Grand Slam turnira, što bi bio apsolutni rekord i stavilo ga ispred Amerikanke Chris Evert.

“On je vrlo kompletan igrač”, rekao je Đoković i dodao: “Radujem se tom izazovu. Siguran sam da će biti vrlo, vrlo motiviran za pobjedu. S druge strane, i ja sam.”

Repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala

Meč je također repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala kada je Sinner bio blizu pobjede protiv Đokovića, prije nego što je veteran uspio izboriti povratak nakon gubitka prva dva seta.

“Bit će to potpuno drugačiji meč u odnosu na prošlu godinu”, rekao je Sinner, koji igra na glavnom dijelu Wimbledon turnira tek treći put. “On me bolje poznaje, kao što i ja njega. Bit će i malo taktičkih igrica. Uvijek je teško igrati protiv Novaka, posebno na Grand Slam turnirima, ali sretan sam. Borit ću se za svaku lopticu. Uživat ću u trenutku znajući da mogu pružiti svoj maksimum i pokušati ga pobijediti.”