LOŠ PRIMJER PONAŠANJA

Španski teniser Rafael Nadal slavio je u četvrtfinalu Indian Wellsa protiv Nicka Kyrgiosa rezultatom 2:1 u setovima, a ovaj susret obilježilo je novo kontroverzno ponašanje Australca koji je u jednom trenutku u potpunosti izgubio živce.

Kyrgios je tokom prvog seta od silne nervoze razbio reket te ga poslije bacio kao poklon navijačima, da bi u posljednjim minutama prvog seta opsovao navijača koji je ometao njegov servis i ušao u raspravu s njim. Zbog toga je, pišu mediji u Americi, kažnjen oduzimanjem poena.
 
Nakon toga, opet je ušao u raspravu s navijačima, a jednom se i direktno obratio.

"Da li si dobar u tenisu?", pitao je Kyrgios.

"Ne", odgovorio je navijač.

"Tačno. Zašto onda ne šutiš, zašto pričaš?, pitao je Kyrgios, a onda pokazao prema poznatom glumcu Benu Stilleru:

"Da li ja njemu govorim kako da glumi? Ne!"
  U tom trenutku, publika na tribinama se počela smijati, dok Stilleru, inače veliki navijač Nadala, nije bio previše uznemiren zbog prozivki.

Nakon što je meč završio, Kyrgios je čestitao Nadalu na pobjedi i potom pokazao koliko mu je poraz teško pao te je zakucao reket u pod i tom prilikom skoro pogodio dječaka koji je zadužen za skupljanje loptica.
  Podsjećamo, španski teniser plasirao se u polufinale Indian Wellsa nakon što je poslije više od dva sata i 45 minuta igre pobijedio Australca Nicka Kyrgiosa rezultatom 2:1 u setovima (7:6, 5:7, 6:4).