GUBITAK NOVCA

Srbijanski teniser Novak Đoković (34) nikada u karijeri nije lošije počeo sezonu jer je do sredine marta ostvario samo tri pobjede na jednom odigranom turniru pa tako nije iznenađenje što nije među 150 tenisera svijeta po zaradi u 2022. godini.

Đoković je do početka aktuelnog turnira u Indian Wells bio tek 154. teniser svijeta po zaradi u 2022. godini. Od turnira u Dubaiju pripalo mu je tek 76.000 dolara.

Na prvom mjestu po zaradi je Španac Rafael Nadal koji je ove godine inkasirao već 2,4 miliona dolara, dok je Rusu Daniilu Medvedevu pripalo 1,7 miliona dolara.

Inače, španski portal El Espanol izračunao je da je Đoković propuštanjem Australian Opena, Indian Wellsa i Miamija ostao bez šanse da osvoji 5,3 miliona eura, što je nagrada koja bi mu pripala da je slavio na svakom od ta tri turnira.

Teniseru koji je zaradio ubjedljivo najviše novca na turnirima (140 miliona eura) svakako ne priliči da bude daleko od vrha, a situacija će se dodatno pogoršati u naredne dvije sedmice kada drugi teniseri budu igrali na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Podsjetimo, Đokoviću se ova anomalija ne dešava zbog povrede ili njegove loše forme, već zato što kao nevakcinisana osoba nema pravo da se takmiči s ostalim teniserima na većini turnira.