UKOLIKO ŽELI IGRATI

Australske vlasti pozvale su sve tenisere i teniserke da se vakcinišu protiv koronavirusa ukoliko misle igrati na Australian Openu naredne godine, a svakako da se ovo najviše odnosi na prvog igrača svijeta Novaka Đokovića.

U Australiji su ove godine vladala rigorozna pravila za sve tenisere i teniserke koji su otišli u ovu državu, pa su tako brojni igrači 10-ak dana bili zatvoreni u svojoj sobi i nisu imali pravo na trening.

"Trenutno se čini da će biti različita pravila za one koji ulaze u našu zemlju i to u vezi s tim da li su vakcinisani ili ne. Ne mislim da će teniski mečevi biti izuzetak. Da li će nevakcinisanim biti dozvoljen ulazak u zemlju je pitanje na koje tek treba da se odgovori na nacionalnom nivou", rekao je Martin Pakula, ministar sporta australske države Victoria i nastavio:

"Da sam ATP ili WTA igrač, vakcinisao bih se. To bi im pružilo veće šanse da nastupe na Australian Openu."

Podsjećamo, ranije je Đoković rekao da je protivnik vakcine i da mu se ne sviđa to što ga drugi uslovljavaju na vakcinaciju.

"Protivim se cijepljenju i ne bih želio da me neko prisiljava na vakcinu kako bih mogao putovati", rekao je u aprilu 2020. godine.

Još uvijek nije poznato kakva pravila će važiti za tenisere i teniserke pred naredni Australian Open, no izvjesno je da bi tamošnja vlast mogla tražiti vakcinu kao uslov za ulazak u državu.