REED I SLATER

Međunarodna klizačka organizacija otpustila je dvojicu britanskih komentatora Simona Reeda i Nickyja Slatera jer su u prijenosu uživo vrijeđali takmičare.

Slater i Reed, koji su inače komentatori na Eurosportu, uvrijedili su, između ostalih, kanadsku klizačicu Meagan Duhamel. Reed ju je nazvao “onom kujom iz Kanade” u prijenosu uživo, na što se Slater samo nasmijao.

Inače, Kanađanka je dvostruka svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica. Javili su se i brojni klizači i klizačice koji su imali primjedbe na njihovo komentiranje. Duhamel je izjavila da je dobila izvinjenje od Reeda nakon takmičenja, piše kanadski CBC.

Nije uvreda kanadske klizačice bila jedina u tom prijenosu. Za jednu su klizačicu rekli da je viša i teža od svog partnera, imali su i neugodne komentare za jednu 16-godišnju natjecateljicu. Priznali su i da ne prate baš klizanje i da ne mogu izbrojati tačno koliko okreta naprave takmičari. Izrazili su i žaljenje jer nema ruskih klizačica i klizača, koji su izbačeni zbog rata u Ukrajini.

Video pogledajte OVDJE.

Autor: Index.hr