NENADANE KOMPLIKACIJE

Ian Matos, nekadašnji brazilski olimpijac u sinhronizovanim skokovima u vodu, preminuo je utorak u 32. godini života nakon infekcije grla i pluća.

Brazilski olimpijski odbor (COB) potvrdio je smrt Matosa koji je 2016. učestvovao na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, izazivši duboko žaljenje zbog njegove prerane smrti .

Matos je bio hospitaliziran od 30. novembra u bolnici Ilha Governador, u gradu Rio de Janeiru, gdje je stigao s infekcijom grla, ali su se bakterije zadržale u jednjaku, što je dovelo do plućnih komplikacija od kojih je i preminuo.

Ian Matos je učestvovao i na panameričkim i svjetskim prvenstvima u kategoriji juniora, a u seniorskoj kategoriji predstavljao je Brazil na Južnoameričkim igrama (2010. i 2014.) te u Panameričkim igrama u Guadalajari (2011.), Torontu (2015.) i Limi (2019.).

Također, takmičio se na Svjetskim kupovima u vodenim sportovima u Kazanju (Rusija, 2015.) i Budimpešti (Mađarska, 2017.), kao i na Olimpijskim igrama i Svjetskom kupu u plivanju održanom u Rio de Janeiru 2016. godine.