Službeno

Kontroverzni Portugalac ipak je dobio otkaz nakon katastrofalnih rezultata...

Jose Mourinho više nije menadžer Manchester Uniteda! Objavio je to engleski velikan na svojoj službenoj stranici.
"Zahvaljujemo Joseu na njegovu radu dok je trenirao Manchester United i želimo mu puno uspjeha u budućnosti", poručili su s Old Trafforda.
To je to što se tiče otkaza Mourinhu, a vezano za njegova nasljednika iz Uniteda su odaslali ovu poruku:
"Uskoro će biti objavljeno tko će biti prijelazni trener do kraja ove sezone, a klub istovremeno nastavlja s procesom traženja novog, dugoročnog rješenja za menadžera."

Dvije i pol godine za zaborav

Karizmatični Portugalac tako odlazi iz Manchestera nakon dvije i pol godine koje se ne mogu okarakterizirati drugačije nego kao neuspješne. Osvojio je tri trofeja, Community Shield 2016., Europsku ligu 2017. i Liga kup 2017., ali sve je to jako malo u usporedbi s onim koliko je potrošio. Nakon prve sezone kad je završio šesti govorio je kako jedva čeka drugu sezonu tvrdeći kako će dotad bolje upoznati igrače i onda ostvartii pravi rezultat, ali ništa od toga.
U Premierligi se u tri sezone nije uspio ni približiti borbi za titulu, momčad mu je izgledala potpuno bezidejno, a trenutno su Crveni vragovi na povijesno visokih 19 bodova zaostatka za vodećim Liverpoolom. Ne samo da od naslova prvaka nema ništa nego će u nastavku sezone biti vraški teško uloviti i četvrto mjesto koje donosi plasman u Ligu prvaka.

Utješit će se s 27 miliona eura otpremnine

Čelnici Uniteda dugo su odbijali dati otkaz Mourinhu, ali su izgubili strpljenje nakon katastrofalne igre i poraza od Liverpoola na Anfieldu, koji je Portugalac dodatno začinio svojim izjavama napavši vlastite igrače i po tko zna koji put odbijajući preuzeti odgovornost.
Izgubio je kontrolu nad svlačionicom, igrači su jedva čekali da on ode, između ostalog i zato što je s mnogim zvijezdama ušao u konflikt (Paul Pogba, Alexis Sanchez....).
Mourinhu nije pomogla ni nevjerojatna klauzula u ugovoru, prema kojoj je za ovaj otkaz dobio 24 milijuna funti (oko 27 milijuna eura)...