PESNICAMA NA SEDMU SILU

Stanje u minhenskom Bajernu u najmanju ruku je alarmantno početkom ove sezone, a sada klub drma novi skandal poslije poraza u velikom derbiju sa Borusijom.

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobjedili su u gostima ekipu Volfsburga sa 1:0, u utakmici desetog kola njemačke Bundeslige.

Jedini gol na meču postigao je Marco Reusu 27. minutu, a igrači domaćeg tima bili su vindo nervozni. Kako na terenu, tako i van njega.

Posebno nervozan bio je Francuz Franck Ribéry koji je, prema pisanju nemačkih medija, divljao posle utakmice i udarao novinara.

"Bild" se poziva na nekoliko svedoka koji su videli da je Ribéry tri puta opalio šamar francuskom novinaru Patriku Gijuu. Očevici su opisali kako je tekao napad na novinara - Ribéry je izlazio sa stadiona i išao prema Bajernovom autobusu, kada mu je Giju prišao tražeći mu izjavu. Fudbaler je počeo da ga vrijeđa, a onda čovjeka koji je ispred njega stajao sa rukama u džepovima, tri puta ošamario i odgurnuo.
 
Iz kluba je stigla potvrda da se dogodila "prepirka" ispred klupskog autobusa.

"Franck Ribéry nas je obavjestio da je imao sukob sa sunarodnikom Patrikom Gijuom kojeg poznaje godinama. Dogovorili smo sastanak sa njim, kako bismo rešili ovaj problem. Gospodin Giju je saglasan da je to u njegovom interesu", rekao je sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić.
 
kurir.rs