Ništa od povratka

Nogometaš Real Madrida Karim Benzema očigledno više nikada neće obući dres reprezentacije Francuske, a nakon što je o njemu opet govorio prvi čovjek Nogometnog saveza Francuske, Benzema mu je preko Twittera poručio da ga ostavi na miru.

Benzema je krajem 2015. godine optužen da je umiješan u seksualni skandal sa saigračem Mathieuom Valbuenom, kojeg je navodno ucjenjivao, a konačna presuda očekuje se krajem ove godine. Bez obzira na njen ishod, prvi čovjek Nogometnog saveza Francuske Noel Le Graet smatra da je Benzema završio svoju karijeru u reprezentaciji. 
"Nemam ništa protiv Benzeme, jer se uvijek primjerno ponašao u reprezentaciji. Ipak, smatram kako je završio s reprezentacijom, posebno jer u posljednje vrijeme nije dovoljno spreman", kazao je Noel le Graet.
"Gospodine Noel le Graet, zaboravite me. Ostavite me na miru. Francuska je prvak svijeta i to je najvažnija stvar. Sve ostalo je beskorisno. Hvala", objavio je Benzema na Twitteru. 
Benzema je u reprezentaciji Francuske postigao 27 pogodaka, a čini se da je i on svjestan kako je njegova priča u reprezentativnom dresu završena, posebno iz razloga što ima zategnut odnos sa selektorom Didierom Deschampsom.
Posljednji meč za reprezentaciju Francuske Benzema je odigrao još u augustu 2015. godine protiv Armenije, a od tada nikada nije dobio poziv da se vrati u ekipu.