ŠTA KAŽU KLADIONICE

Nakon ispadanja Brazilaca, Hrvati su prema kladionicama zasjeli na četvrto mjesto favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva s koeficijentom 6.

Nakon što je Brazil izgubio od Belgije i ispao sa Svjetskog prvenstva, Vatreni su uoči večerašnje utakmice protiv Rusije prema svim kladionicama zasjeli na četvrto mjesto favorita za osvajanje Mundijala s koeficijentom 6.

Na prvome mjestu nalaze se Francuzi koji zaista sjajno igraju u nokaut fazi, u četvrtfinalu su izbacili Luisa Suareza i njegov Urugvaj. Koeficijent na Francuze za osvajanje naslova je 3.

Belgija je s jučerašnjom pobjedom sjeli na drugo mjesto dok se na trećem mjestu nalaze Englezi koje danas očekuje četvrtfinalni dvoboj protiv čvrste Švedske.

Na to da će Rusija osvojiti SP je koeficijent 17, a najmanje šanse imaju Šveđani, na koje je koeficijent 21.

Hrvatska je uoči početka Mundijala bila tek 12. favorit  s koeficijentom 33., a nakon sjajnih igara koje su Dalićevi izabranici pokazali tokom takmičenja, taj koeficijent se bitno smanjio...

Podsjećamo, pred početak turnira u Rusiji, većina je kladionica dala malu prednost Njemačkoj u odnosu na Francusku u borbi za osvajanje svjetskog naslova.

Vrlo blizu njih bio je i Brazil, dok je odmah iza njih bila Španija.

No, od četiri glavna favorita, u Rusiji je ostao samo jedan - Francuska.