POTPISAO ZA TOPNIKE

Granit Xhaka novi je fudbaler Arsenala. Sjajni reprezentativac Švicarske obavezao se na petogodišnju vjernost Topnicima.

Ubrzo nakon potpisa ugovora, dao je i kratki intervju za zvaničnu Arsenalovu stranicu.

"Veoma sam sretan zbog potpisa. San se ostvario i presretan sam. Sjećam se dok sam mali bio prva utakmica koju sam pogledao je iz Premiershipa bila. Još jednom ponavljam, presretan sam", rekao je nakon potpisa Xhaka, te dodao:

"Itekako volim ovakav fudbal. Uživam u njegovom stilu, agresivan je i volim način na koji Arsenal igra. Nije kao u drugim državama, ali ovdje je veoma, veoma lijepo. Svaki meč ovdje je borba."

Smatra da se fudbal ovdje dosta razlikuje od onog u Njemačkoj, ali i da će se brzo prilagoditi.

"U Bundesligi možete igrati agresivno ali sudija će vas odmah počastiti kartonom, dok u Engleskoj to i nije baš slučaj. Zato je ovo sada bolje za mene.Borben sam igrač i lider također. Imam samo 23 godine, ali sam predvodio kao kapiten jednog Bundesligaša".

Ottmar Hitzfeld Vas je uporedio sa Bastianom Schweinsteigerom dok je bio u mlađim danima?

"Ako je Ottmar Hitzfeld to zaista rekao onda mi je to veliki kompliment. Ottmar je veliki stručnjak i još veći gospodin. Ne znam kakav je bio Swcheinsteiger u mlađim danima, ali ja sam drugačiji. Ja sam Granit Xhaka."

Za kraj je dodao da je dobra stvar što je njegov klub ovu sezonu završio kao viceprvak, dok naredne očekuje titulu prvaka.