Saša Ničić došao iz Gračanice

U fudbalskoj Super ligi Kosova, ekipa Hajvalije trenutno zauzima prvu poziciju sa 41 osvojenim bodom i kvalitetnim sastavom u kome će, pored dva Brazilca u proljećnjoj sezoni igrati i Srbin Saša Ničić.

Prve fudbalske korake Saša Ničić je napravio u kruševačkom Napretku, gdje je najprije prošao sve selekcije, a kasnije igrao i za nekoliko klubova u Srbiji. Prošle sezone najprije se vratio u Gračanicu, da bi početkom ove sezone potpisao za FK Hajavaliju, jesenjeg prvaka Super lige Kosova. Ničić kaže da njegov dolazak u klub ima prije svega sportski karakter i želju da fudbalski napreduje.

"Došao sam u odlično organizovan klub, koji ima dobar fudbalski potencijal i moja je iskrena želja da fudbalski napredujem. Ja sam na samom startu odvojio sport od politike, koja me uopšte ne zanima. Svi u klubu su me odlično prihvatili i baš nemam nikakvih problema, nadam se da ću u narednom periodu dobiti priliku da pokažem koliko mogu", kaže za RTK2 Saša Ničič.

Sličnog mišljenja je i kapiten ekipe Hajvalije Gëzim Gashi koji smatra da dolazak Ničića u klub ne treba da predstavlja nikakvu senzaciju, jer su vrata kluba uvijek otvorena za sve dobre igrače, bez obzira na vjeru i nacionalnost.

"Nije nikakav bauk što mi u klubu imamo Srbina, to je normalno, mi smo sportisti. U mnogim klubovima u Evropi Srbi i Albanci igraju zajedno. Saša je dobar čovjek i dobar igrač, i mislim da će dosta pomoći našoj ekipi."

Jedan od najboljih mladih fudbalskih trenera na Kosovu, Ismet Munishi napominje da je dolazak Srbina u FK Hajvalija senzacija samo za novinare, a on u njemu vidi dobarog igrača koji se dobro uklopio u ekipu, u čijem sastavu igraju i dva Brazilca.

"On je dobar igrač i jegov dolazak u klub je pravi potez uprave. Na početku je bio malo nespreman, ali sam siguran da će vrlo brzo ući u formu i pokazati fudbalski potencijal. Veoma je bitno i da ga je ekipa odlično prihvatila",rekao je Munishi za RTK2.

U fudbalskoj Super ligi Kosova ekipa Hajvalije trenutno zauzima prvu poziciju sa 41 osvojenim bodom.