MILIONERI KORAK OD SNA

Nogometaši Borussije Dortmund prvi su finalisti ovosezonskog izdanja Lige prvaka, pošto su sinoć u polufinalu eliminisali favorizovani Paris Saint Germain i tako priredili veliko iznenađenje.

Milioneri iz Dortmunda savladali su sa minimalnih 1:0 Parižane na gostujućem terenu Parka prinčeva, a tako su s ukupnih 2:0 prošli u finale.

U Pariz je ekipa Edina Terzića, trenera porijeklom iz Bosne i Hercegovine, stigla s prednošću od 1:0 iz prve utakmice, uspjela ju je odbraniti, a čak i povećati te ostvariti podvig kakav od njih ove sezone niko nije očekivao.

Mnogo je opasniji na početku utakmice bio PSG i prijetio je preko Mbappea, a u 12. minuti je šut Adeyemija na drugoj strani u posljednji tren izblokiran.

Oslobodio se potom Dortmund potpuno pritiska domaćina i u 35. minuti dolazi do velike šanse preko Adeyemija, čiji šut fantastično brani Donnarumma.

U 45. minuti je PSG mogao da povede i anulira prednost Dortmunda, ali Fabian Ruiz promašuje zicer i trese stativu!

Epskim promašajem PSG-a počinje i drugi dio, nakon što u 47. minuti Zaire Emery pogađa okvir gola.

Samo tri minute poslije stiže kazna za Parižane, a nakon kornera Brandta Hummels glavom pogađa mrežu domaćina za 1:0.

U 61. minuti Nuno Mendes pogađa stativu gola Dortmunda, a ofanziva Svetaca nastavljena je do samog kraja.

U samom finišu meča PSG dva puta trese prečku preko Mbappea i Vitinhe, a tako domaćin nije našao put do gola na kojem je stajao Kobel.

Ostalo je do kraja 1:0 za Dortmund, koji tako slavi veliku pobjedu i dolazak na korak od sna i osvajanja naslova u Ligi prvaka.

U finalu Lige prvaka će Dortmund igrati s pobjednikom sutrašnjeg duela drugog polufinala između Reala i Bayerna. Rezultat prvog meča ovih rivala bio je 2:2.

Rezultat i strijelci:

PSG - Dortmund 0:1 (Hummels 50') ukupno 0:2