Izgradili velike karijere

Nakon što nisu dobili pravu priliku u svojim klubovima izgradili su velike karijere. Mnogo je takvih igrača, a u prilogu predstavljamo najboljih 10, koji nisu imali priliku da zaigraju u svojim klubovima.

10. Alvaro Morata
Morata je u Madridu bio od 2008. do 2014. godine, igrao za "C" ekipu, potom u Real Castilli, da bi u prvom timu odigrao svega 37 mečeva i postigao 10 golova. Uslijedio je odlazak u Torino, a ono što najviše boli čelnike Reala je da im je bivši igrač dao dva gola u polufinalu LP i praktično ih tako izbacio iz ovog takmičenja.
9. Paul Pogba
Alex Ferguson je rijetko pravio greške, ali za sjajnog Francuza se može reći da mu je najveća greška u karijeri. Pogba je prešao u redove kluba sa "Old Traforda" 2009. godine, a u Manchesteru nisu imali strpljenja za mladića od 17 godina, te nije dobivao šansu da pokaže šta zna. 2012. godine prešao je u Juventus, a sada je jedan od najtraženijih igrača na svijetu.
8. Raul
Legenda Reala i svjetskog fudbala, jedan od najboljih gol-igrača na svijetu ikada. Još uvijek je najbolji strijelac u hoistoriji kluba sa 323 gola, iako Ronaldo nije daleko. Malo ljubitelja fudbala zna da je Raul bio član gradskog rivala Atletica kao klinac, ali nikada nije dobivao pravu šansu kao ni mnogi klinci tada. Naime, predsjednik Atletica u to vrijeme donio je odluku da se zatvori omladinska škola kako bi klub uštedio, Raul nije imao izbora, prešao je u Real Madrid, a ostalo je historija.
7. Thiago Alcantara
Barcelonina omladinska škola jedna je od najboljih na svijetu, a kada je Guardiola prešao u redove Bayerna, čelni ljudi Barce olako su pustili Alcantaru da mu se pridruži u Minhenu za svega 20 miliona. Mala je to suma za jednog od najtalentovanijih igrača u omladinskom pogonu. U posljednjoj sezoni na Nou Campu odigrao je samo 15 utakmica, a nakon povrede koljena, ustalio se u ekipi njemačkog prvaka.
6. Samuel Eto`o
Jedan od najubojitijih napadača koji su igrali u Barceloni. Eto je proveo u Realu iz Madrida četiri godine, ali nije dobio pravu šansu, uglavnom je bio na posudbama u Mallorci, Espanyolu i Leganesu. Nakon prelaska u redove Barcelone, Kamerunac je osvojio tri titule prvaka Španie i dvije titule u Ligi prvaka.
5. Gerard Pique
Manchester United je u svoje redove doveo 17-godišnjeg Pique iz Barcelone za "džabe", jer nije potpisao profesionalni ugovor sa Kataloncima. Tih godina u Unitedu nije mogao da se izbori sa žestokom konkurencijom koja je predstavljala možda i najbolji štoperski tandem na svijetu u tom momentu, Rio Ferdinand i Nemanja Vidić. Nakon sezone provedene na posudbi u Zaragozi, Pique se vratio na Nou Campu za 5 miliona. Sada je jedan od nosilaca igre u odbrani novog prvaka Španije i finaliste Lige prvaka i Kupa kralja.
4. Daniel Sturridge
Ove sezone povrede su sputale Sturridgea da ponovi sjajne igre iz prošle kada je u tandemu sa Suarezom "terorisao" protivničke odbrane. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u dresu Manchester Cityja, gdje je priliku dobivao na kašičicu. Poslije toga prelazi u redove Chelseaja, ali ni tamo nije uspio da se naigra pored Drogbe u napadu, pa je na kraju uslijedio odlazak u Liverpool.
3. Thierry Henry
Jedan od najvećih igrača u historiji Premiershipa nije uspio da se nametne u dresu torinskog Juventusa pa je uslijedio odlazak u Arsenal. On je na 254 utakmice postigao 174 gola u dresu Topnika, te zbog ovoga se vjerovatno kaju u Torinu.
2. Matts Hummels
Jedan od najboljih defanzivaca u Evropi trenutno i po pisanju štampe meta Machester Uniteda. Ranije tokom karijere bio je član minhenskog Bayerna, ali nije dobivao pravu priliku, te je prešao u redove Borussije i postao jedan od nosilaca igre u odbrani ovog kluba.
1. Franck Ribery
Ribery je imao teško djetinjstvo, kao beba od dvije godine doživio je saobraćajnu nesreću i jedva ostao živ. Prije nego se pročulo za njega u Marseilleu, Ribery je bio član Galatasaraya, ali tamo nije dobio pravu šansu. Prešao je u redove ekipe sa Velodroma i skrenuo pažnju na sebe, da bi potom ime stvorio noseći dres Bayerna. Vjerovatno se kaju svi u Galati što mu nisu pružili pravu šansu.