Utakmica o kojoj svi pričaju

Belgijski i europski nogomet dugo nisu vidjeli utakmicu kakvu su u nedjelju odigrali Anderlecht i Mechelen.

Još uvijek navijači Anderlechta trljaju oči i nadaju se kako je sinoćnja utakmica s Mechelenom bila samo ružan san. Kako su njihovi igrači uspjeli prosuti tri boda stvarno je nevjerojatno i rijetko, rijetko viđeno. Ove nedjelje igralo se derbija diljem Europe kao nikada, ali ovo je utakmica o kojoj se priča…
Za sve je zaslužan čudesni Francois Gillet, 36-godišnji vratar Mechelena koji je obranio čak tri kaznena udarca dosuđena za domaći sastav. I to je sva tri puta baš obranio penal s time da su prva dva bila u prvih 14 minuta utakmice! Dennis Praet zaustavljen je s bijele točke već u 7. minuti, a sedam minuta kasnije Gillet je skinuo udarac i Stefanu Okaki koji je u 55. minuti zabio za vodstvo Anderlechta.
I onda je stigla uistinu šokantna završnica. Prvo je Gillet obranio i treći penal u 89. minuti, Yoeriju Tielemansu da bi u 94. minuti Mbodji postigao autogol za konačnih 1:1. Da smo sve ovo gledali u nekom američkom filmu bilo bi nategnuto, ali eto, ovakva se čuda uistinu događaju.
Mnogi su odmah zaključili kako se radi o 'namještaljci', ali na ovakav se način sigurno ne bi namijestila utakmica jedne europske lige.
Anderlecht je ovim remijem propustio drugo mjesto prvaku Gentu koji je s 4:1 isprašio Club Brugge. Na prvom mjestu je i dalje veliko iznenađenje Oostende koji nakon 10 kola ima 23 boda, tri više od aktualnih prvaka.