Defanzivac Juventusa

Lionel Messi igra u sjajnoj formi. Barcelona je osvojila Primeru i za vikend Kup kralja, a čini se da je omaleni Argentinac nezaustavljiv.

Ipak, tako ne smatra defanzivac Juventusa Giorgio Chiellini, koji će u subotu imati to zadovoljstvo da se suprostavi jednom od najboljih fudbalera svih vremena.
Messi je zabio zaista čudesan gol protiv Athletic Bilbaa u finalu Kupa kralja, a Italijan tvrdi da to ne bi mogao uraditi protiv neke italijanske odbrane.
"To je sigurno bio sjajan gol, ali to bi teško izveo u Italiji. Tu je odbrana puno bolja nego u Španiji. U Primeri je bolji fudbal, ali znatno lošija defanziva", rekao je Chiellini, a onda priznao:
"Messi je bog fudbala. Teško ga je usporediti s Diegom Maradonom, Peleom i društvom, ali je sigurno najbolji igrač u zadnjih 30 godina."
Zanimljivo je da će se italijanski reprezentativac u subotu ponovo naći na suprotnim stranama s Luisom Suarezom, prvi put otkad ga je Urugvajac ugrizao prošlog ljeta na SP u Brazilu.
"Naravno da ću ga pozdraviti prije utakmice. Ljudi koji me znaju, svjesni su da neće biti problema. Ništa se nije promijenilo između nas."