Liga prvaka

Večeras će se odigrati i još dvije utakmice osmine-finala Lige prvaka, a svakako da za ljubitelje fudbal u BiH najviše pažnje privlači duel Manchester Citya našeg Edina Džeke i Barcelone.

Večeras će se na stadionu Etihard odigrati duel dvije velike ekipe, dvije drugoplasirane ekipe iz dvije najjače lige na svijetu.
City u ovaj duel ulazi prepun samopouzdanja nakon što su za vikend na domaćem terenu razbili Newcastle sa 5:0 uz sjajnu utakmicu Džeke u kojoj ga je pratio David Silva.
Sa druge strane ,Katalonci su priredili veliko iznenađenje jer na svom Camp Nou stadionu nisu uspjeli da savladaju Malagu. Šta više, Barcelona je na Camp Nou ostala bez datog gola, a Malaga je odnijela puni plijen.
Svaki poraz Barcelone, pa tako i ovaj, po sebi nosi veliki broj špekulacija. Odmah se priča da će Messi vjerovatno napustiti Barcelonu, da postoje svađe u klubu i da trener Luis Enirque ne drži stvari pod kontrolom.
Sa druge strane, City nakon katastrofalnog januara i velikog broja poraza i raznih loših uspjeha konačno se vratio na stari kolosijek, a nakon povratka Yaye Tourea sa KAN kao i dolaska novog napadača Wilfrieda Bony, Manchester City je spreman da napadne Barcelonu i osveti im se za ispadanje prošle sezone.
Za Katalonce stvari su jasne, napadački trio Neymar-Suarez-Messi večeras će imati pravi ispit koliko su uigrani, dok će sa druge strane šansu iz kontra napada vrebati Sergio Aguero. On je protiv Bayerna po čijem principu i Barcelona igra zahavljujući Pepu Guardioli odigrao vrhunsku utakmicu i pokazao da mu ekipe koje vole da drže loptu u nogama ne predstavljaju problem.
Sve oči bh. javnosti bit će večeras ogledalo Manuela Pellegrinija. Nakon izborenog penala, asistencije i postinutog pogodtka ne postoji druga opcija nego da Edin Džeko večeras zaigra od prve minute. Diamant je majstor za velike utakmice, a kako se snalazi protiv najboljih štopera najbolje znaju Real Madrid, Arsenal, Manchester United i druge velike ekipe kojim je Edin postigao pogodak.