Već peti odbrambeni igrač

Douglas bi, uz Vermaelena i Matthieua, trebao pojačati odbranu katalonske ekipe.

Barcelona pojačava odbrambene redove, iz Sao Paula dovela je Douglasa za odštetu od 5,5 miliona eura. Bilo je nekih pravnih zavrzlama oko dolaska brazilskog stopera i ideja da prvu godinu provede na posudbi u matičnom klubu, ali se od toga odustalo. Douglas će s Kataloncima potpisati petogodišnji ugovor.
"Barcelona i Sao Paulo dogovorili su dolazak Douglasa Pereire dos Santosa. Cijena transfera je četiri miliona eura uz dodatak od milion i pol, ovisno o nastupima igrača. Douglas će krajem sedmice stići u Barcelonu i obaviti liječnički pregled", stoji u priopćenju katalonskog kluba.
Taj transfer odužio se zbog činjenice da je, kao u slučaju mnogih južnoameričkih igrača, svoj udio u poslu imala i treća strana. "Bio je to kompliciran posao, ali klub je uspio dobiti svojih 60 posto od transfera, a to je za nas vrlo dobrih 3,6 miliona eura", kazao je predsjednik Sao Paula Carlos Migue Aidar.
Douglas je već peti odbrambeni igrač kojega je Barcelona dovela ovog ljeta, uz golmane Claudija Brava i Marc-Andrea ter Stegena i defanzivca Jeremyja Mathieua i Thomasa Vermaelena.