Alžir protiv Belgije

Šesti dan Svjetskog prvenstva u Brazilu donosi nam tri duela. U prvom kolu grupe H sastaju se Belgija i Alžir te Rusija i Južna Koreja, dok u okviru 2. kola grupe A svoju utakmicu igraju Brazil i Meksiko.

U 18 sati će na stadionu Mineirao u Belo Horizonteu u okviru grupe H snage odmjeriti selekcije Belgije i Alžira, koji sa klupe predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić. Alžiru je i sam plasman na SP ogroman uspjeh, a u duelu sa Belgijom su autsajderi.
S početkom u 21 sat na stadionu Castelao u Fortalezi sastaju se Brazil i Meksiko, ekipe koje su u prvom kolu grupe A ostvarile pobjede. Brazil je savladao Hrvatsku 3:1, dok je Meksiko bio bolji od Kameruna 1:0. Brazil važi za jednog od glavnih favorita Svjetskog prvenstva, a domaći teren im je dodatna prednost protiv Meksika, kojem bi remi iz ovog duela bio velik kao kuća.
U ponoć će svoju prvu utakmicu u okviru grupe H odigrati reprezentacije Rusije i Južne Koreje. Rusi imaju solidan sastav i uz Belgiju su favoriti za prolaz grupe. Međutim, Južnokorejci su poznati po kolektivnoj i požrtvovanoj igri, tako da će njihov duel sa Rusijom biti sigurno zanimljiv. Utakmica se igra na Areni Pantanal u Cuiabi.
Raspored utakmica za šesti dan Mundijala:
Grupa H
Belo Horizonte: Belgija - Alžir (18 sati po našem vremenu)
Cuiaba: Rusija - Južna Koreja (u ponoć)
Grupa A, 2. kolo:
Fortaleza: Brazil - Meksiko (21 sat)
Tabela: Brazil 3, Meksiko 3, Kamerun 0, Hrvatska 0.